Consultant Fiscal

In ziua de azi efortul intelectual depus pentru a stabili valoarea impozitului este mai mare decat efortul intelectual depus pentru obtinerea venitului. - Alfred E. Neuman
Edward Murphy despre Cautare

Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta.

Articole
Agentii Fiscale Nationale sau ...
  Mai jos gasiti lista agentiilor fiscale nationale sau a institutiilor si...

Organizatii Fiscale Internatio...
    Organisation for Economic Cooperation and Dev...

Directii Generale ale Finantel...
  Directia Generala a Finantelor Publice Arad htt...

Directiva 2006/123/CE a Parlam...
  Adoptarea Directivei Servicii reprezintă un pas esenţial pentru dezvol...

Directiva 2004/18/CE a Parlame...
privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții pub...

Regulamentul (CE) NR. 312/2009...
  din 16 aprilie 2009 de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 2454/93 de...

Directiva 2006/112/CE a Consil...
privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată   din 28 noiembrie...

Regulamentul Consiliului(CE) n...
  de modificare temporară a Regulamentului (CEE) nr. 218/92 privind coope...

Codul Fiscal al Romaniei
din 22/12/2003Versiune actualizata la data de 01/01/2009   Varianta actua...

Codul de Procedura Fiscala
  ORDONANTA nr. 92 din 24 decembrie 2003 (**republicata**) (*actualizata*)...

Definitii - Acreditiv necomercial, Acreditiv REVOLVING, Acreditiv stand-by, Act, Act aditional, Act constitutiv, Actionar inregistrat, Actionar principal, Actionariat, Actiune

Acreditiv necomercial
Acreditiv in cuprinsul caruia nu este indicat un obiect comercial anume. In practica, se intilneste sub urmatoarele forme:
a)Scrisoarea de credit (simpla sau circular), are ca scop punerea neconditionata la dispozitia beneficiarului a unor sume de bani de care acestia au nevoie intr-o calatorie sau misiune in tara sau strainatate. Se elibereaza in schimbul unui commission perceput de banca emitenta.
b)Acreditiv simplu - este un Document bancar, care cuprinde dispozitia data de o banca, din ordinal unui client catre un correspondent al sau, din tara sau strainatate, de a plate unui beneficiar o anumita suma de bani.

Acreditiv REVOLVING
Acreditiv care se foloseste la unele livrari de proportii mai mari, esaloane in timp. De exemplu: livrarile sezoniere de produse agricole sau livrarile de materii prime care se efectueaza in transe. Acesta se deschide numai pentru contravaloarea unei transe din comanda, cu autorizare pentru banca prin care se avizeaza acreditivului de a-lb reactiva in mod automat pina la concurenta valorii integrale a comenzii, pe masura epuizarii transelor anterioare si in limita termenului de valabilitate, ambele indicate in mod expres la deschiderea acreditivului.  Daca marfa nu se expediaza in termenul stabilit, transa expirata nu va mai putea fi utilizata, urmind sa se execute in transele viitoare, fiacre in termenul stability. Este avantajos pentru comparator, atunci cind tranzactia este de valoare ridicata, iar livrarile se efectueaza in transele de catre vanzator.

Acreditiv stand-by

Acreditiv sub forma unor instrumente de garantare a platilor de catre beneficiar, prin care acesta intocmeste la banca o cerere de plata pentru ca banca sa efectueze plata.

Act
Document emis de o persoana fizica sau juridica, prin care se atesta un fapt, un drept, o obligatie.

Act aditional
Conventie incheiata intre doua parti contractante prin care se modifica, se restrange sau se completeaza un contract preexistent.

Act constitutiv
Document prin care se stabileste cadrul legal in care va functiona o persoana juridica.
Actionar
Detinator al unei actiuni reprezentind o fractiune din capitalul unei societati.

Actionar inregistrat
Detinator de actiuni comune sau preferentiale, care este inregistrat ca actionar in registrul actionarilor unei corporatii, la o anumita data. Dividendele si alte distribuiri sunt facute numai actionarilor inregistrati la data inregistrarii (data de referinta).

Actionar principal
Actionar care detine un procent semnificativ din actiunile unei corporatii. In Statele Unite, conform regulilor SEC, un actionar principal trebuie sa detina cel putin 10% din actiunile cu drept de vot ale unei companii. Adesea, dar nu obligatoriu, acesti actionari fac parte din consiliul de administratie al companiei si, conform regulilor SEC, sunt considerati insideri, astfel ca ei trebuie sa raporteze tranzactiile de cumparare si de vanzare pe care le fac cu actiunile companiei si sa respecte regulile privind regimul informatiilor privilegiate.

Actionariat
Totalitatea actionarilor existenti intr-o scrisoare pe actiuni care au ca sarcina rezolvarea tuturor problemelor de interes comun privind activitatea eficienta a societatii.

Actiune
Hirtie de valoare negociabila la bursa, dovedind participarea detinatorului la capitalul care a emis titlul si pe baza careia detinatorul primeste o parte corespunzatoare din beneficiul acestei societati (sau suporta o parte din pierdere). Reprezinta o parte din capitalul societatii. Actionarii nu raspund de pasivul social decit in limita aportului la capital.


Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.