Consultant Fiscal

In ziua de azi efortul intelectual depus pentru a stabili valoarea impozitului este mai mare decat efortul intelectual depus pentru obtinerea venitului. - Alfred E. Neuman
Edward Murphy despre Cautare

Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta.

Articole
Agentii Fiscale Nationale sau ...
  Mai jos gasiti lista agentiilor fiscale nationale sau a institutiilor si...

Organizatii Fiscale Internatio...
    Organisation for Economic Cooperation and Dev...

Directii Generale ale Finantel...
  Directia Generala a Finantelor Publice Arad htt...

Directiva 2006/123/CE a Parlam...
  Adoptarea Directivei Servicii reprezintă un pas esenţial pentru dezvol...

Directiva 2004/18/CE a Parlame...
privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții pub...

Regulamentul (CE) NR. 312/2009...
  din 16 aprilie 2009 de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 2454/93 de...

Directiva 2006/112/CE a Consil...
privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată   din 28 noiembrie...

Regulamentul Consiliului(CE) n...
  de modificare temporară a Regulamentului (CEE) nr. 218/92 privind coope...

Codul Fiscal al Romaniei
din 22/12/2003Versiune actualizata la data de 01/01/2009   Varianta actua...

Codul de Procedura Fiscala
  ORDONANTA nr. 92 din 24 decembrie 2003 (**republicata**) (*actualizata*)...

Definitii - Bani grei, Bani ieftini, Bani in casa, Bani scumpi, Barare, Baril, Barter, Baza, Baza de calcul a venitului, Baza de impozitare, Baza impozabila, Baza ingusta

Bani grei
Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.

Bani ieftini

Situatie a economiei in care ratele dobanzii sunt mici iar in sistemul bancar si pe piata creditului sunt disponibile fonduri substantiale. In Statele Unite, aceste conditii sunt determinate in mare masura de catre Sistemul Rezervei Federale.

Bani in casa

Cantitatea de bani detinuti "in casa", adica sub forma de lichiditati, gata de a fi utilizate, dar care momentan sunt nefolosite.

Bani scumpi
Situatie a economiei in care creditele sunt acordate cu greutate, de regula ca rezultat al unei masuri de a restrictiona masa monetara. Acest lucru are un efect negativ asupra preturilor valorilor mobiliare, cel putin pe termen scurt.

Barare
Aplicare a doua bare paralele, in diagonala pe prima fila a unui cec, care indica prezentarea la plata a cecului prin intremediul unui bancher.

Baril
Unitate de masura pentru capacitati, egala cu 158.9 litri in S.U.A. si 163.5 litri in Marea Britanie.

Barter
Modalitate de compensare a datoriilor dintre doua sau mai multe firme, prin care firmele nu mai sunt obligate sa-si achite datoriile in devize, ci le sting prin anularea datoriilor unele fata de altele.

Baza

In tranzactiile cu contracte futures este diferenta dintre pretul cash al unui anumit produs si pretul contractului futures pe produsul respectiv. Acesta diferenta se micsoreaza pe masura ce contractul futures se apropie de scadenta.

Baza de calcul a venitului

Este modul in care se calculeaza venitul care se va lua in considerare la acordarea creditului , care poate fi venitul solicitantului, venitul cumulat al solicitantulului si al sotiei/sotului, sau venitul cumulat al membrilor de gradul unu ai familiei.

Baza de impozitare

Pretul de cumparare a unui anumit activ, ajustat pentru anumite evenimente cum ar fi acordarea dividendelor in actiuni. Baza de impozitare a unui instrument financiar este folosita la calcularea pierderilor si castigurilor de capital in vederea impozitarii. De asemenea, denumit si tax basis. Vezi Adjusted basis.

Baza impozabila

Stabilirea concreta, sub aspect cantitativ si calitativ, a obiectului care va fi supus impozitului. Pentru aceasta sunt necesare identificarea obiectului impozabil, stabilirea naturii lui si apoi evaluarea sau masurarea acestuia pentru o anumita perioada de timp. Marimea impozitului de plata din sarcina subiectului impozabil depinde de mod direct de determinarea corecta a baza impozitului care, de regula, se exprima in unitati banesti, dar si in unitati de masura naturale(kilograme, hectare,bucati, etc) si are o deosebita importanta politica, economica, sociala, financiara, si juridica.

Baza ingusta

Pe piata contractelor futures, situatie in care exista o diferenta mica intre pretul cash si pretul futures pentru acelasi tip de contract.


Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.