Consultant Fiscal

In ziua de azi efortul intelectual depus pentru a stabili valoarea impozitului este mai mare decat efortul intelectual depus pentru obtinerea venitului. - Alfred E. Neuman
Edward Murphy despre Cautare

Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta.

Articole
Agentii Fiscale Nationale sau ...
  Mai jos gasiti lista agentiilor fiscale nationale sau a institutiilor si...

Organizatii Fiscale Internatio...
    Organisation for Economic Cooperation and Dev...

Directii Generale ale Finantel...
  Directia Generala a Finantelor Publice Arad htt...

Directiva 2006/123/CE a Parlam...
  Adoptarea Directivei Servicii reprezintă un pas esenţial pentru dezvol...

Directiva 2004/18/CE a Parlame...
privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții pub...

Regulamentul (CE) NR. 312/2009...
  din 16 aprilie 2009 de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 2454/93 de...

Directiva 2006/112/CE a Consil...
privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată   din 28 noiembrie...

Regulamentul Consiliului(CE) n...
  de modificare temporară a Regulamentului (CEE) nr. 218/92 privind coope...

Codul Fiscal al Romaniei
din 22/12/2003Versiune actualizata la data de 01/01/2009   Varianta actua...

Codul de Procedura Fiscala
  ORDONANTA nr. 92 din 24 decembrie 2003 (**republicata**) (*actualizata*)...

Definitii - Contabilitatea in partida dubla, Contact de rascumparare deschis, Contango, Contingent, Contingentare, Continuitatea activitati, Continuitatea proiectului, Contract, Contract Take-or-pay, Contract cu decontare a doua zi

Contabilitatea in partida dubla
Sistem contabil in cadrul caruia fiecare tranzactie, fie ca este vorba despre o incasare, fie o plata sub forma baneasca, despre o vinzare sau cumparare de bunuri si servicii, genereaza o dubla intrare, in debit, respectiv, credit. Deoarece fiecarei intrari in partea de debit ii corespunde o intrare egala in credit, rezulta ca balanta debit-credit se va afla intotdeauna in echilibru.

Contact de rascumparare deschis
Contract de rascumparare in care nu este specificata data rascumpararii. Contractul poate fi reziliat in orice moment de catre una din parti.

Contango
Situatie pe piata contractelor futures in care preturile contractelor futures cu scadenta apropiata sunt mai mici decat preturile contractelor futures cu scadenta mai indepartata. Aceasta situatie este normala pentru majoritatea pietelor avand in vedere ca scadentele mai indepartate presupun costuri suplimentare. Situatia inversa este denumita backwardation.

Contingent
Cantitatea maxima de marfuri care poate fi importata sau exportata intr-o anumita perioada.

Contingentare
Procedeu care permite sa se determine apriori volumul maxim al unor operatii.

Continuitatea activitati
Impune evaluarea elemetelor patrimoniale cu ocazia inventarierii si a inchiderii exercitiilor la valoarea lor actuala sau de utilitate, iar cheltuielile si veniturile care privesc perioadele viitoare se stocheaza in bilant, ele neafectand rezultatele exercitiului care se incheie.

Continuitatea proiectului
Continuarea activitatilor esentiale ale unui proiect, chiar la scara mai redusa, dupa incetarea finantarii nerambursabile, astfel incat grupurile tinta sa obtina in continuare beneficii.

Contract
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane juridice ori fizice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri; este un document comercial de baza in incheierea tranzactiilor comerciale si izvor de obligatii civile. Din punct de vedere financiar-bancar, pe piata bursiera sau valutara contractul desemneaza o operatie de bursa sau o operatie valutara.

Contract "Take-or-pay"
In Statele Unite, contracte folosite de regula pentru a garanta obligatiunile emise cu scopul de a finanta proiecte, cum ar fi constructia centralelor electrice. Sunt folosite in mod special de catre Washington Public Power Supply System. Printr-un contract de acest tip se garanteaza ca districtele pentru energie electrica care urmeaza sa beneficieze de energia electrica vor achita costurile proiectului, chiar daca constructia nu va fi terminata, iar energia nu le va fi livrata.

Contract cu decontare a doua zi
Tranzactie cu o valoare mobiliara a carei decontare se face in prima zi lucratoare dupa data tranzactiei. De exemplu, optiunile necesita o astfel de decontare.


Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.