Consultant Fiscal

In ziua de azi efortul intelectual depus pentru a stabili valoarea impozitului este mai mare decat efortul intelectual depus pentru obtinerea venitului. - Alfred E. Neuman
Edward Murphy despre Cautare

Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta.

Articole
Agentii Fiscale Nationale sau ...
  Mai jos gasiti lista agentiilor fiscale nationale sau a institutiilor si...

Organizatii Fiscale Internatio...
    Organisation for Economic Cooperation and Dev...

Directii Generale ale Finantel...
  Directia Generala a Finantelor Publice Arad htt...

Directiva 2006/123/CE a Parlam...
  Adoptarea Directivei Servicii reprezintă un pas esenţial pentru dezvol...

Directiva 2004/18/CE a Parlame...
privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții pub...

Regulamentul (CE) NR. 312/2009...
  din 16 aprilie 2009 de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 2454/93 de...

Directiva 2006/112/CE a Consil...
privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată   din 28 noiembrie...

Regulamentul Consiliului(CE) n...
  de modificare temporară a Regulamentului (CEE) nr. 218/92 privind coope...

Codul Fiscal al Romaniei
din 22/12/2003Versiune actualizata la data de 01/01/2009   Varianta actua...

Codul de Procedura Fiscala
  ORDONANTA nr. 92 din 24 decembrie 2003 (**republicata**) (*actualizata*)...

Definitii - Eurodolari, Euroobligatiune, Europiata, Evaluare, Evaluator, Evaziune fiscala, Eveniment asigurat, Ex-distribuire, Ex-drepturi, Ex-garantii

Eurodolari
Termen utilizat pe piata internationala care reprezinta dolarii americani aflati in posesia bancilor vest-europene, investiti sau cheltuiti in strainatate de catre cetatenii americani si care servesc pentru operatii de credit pe piete paralele cu cele oficiale. Se utilizeaza, in primul rind, pentru acordarea de credit pe termen scurt si mediu firmelor straine. Operatiile cu eurodolari sunt caracterizate prin aceea ca nu sunt supuse restrictiilor si nici controlului din partea guvernelor tarilor occidentale in ceea ce priveste imprumuturile acordate si dobinzile percepute. In prezent, masa eurodolarilor nu este cunoscuta, fiindc un sistem monetar dependent de manevre speculative.

Euroobligatiune
Titlu de credit negociabil, emis si pus in circulatie pe pietele europene, care da dreptul posesorului la un venit annual numit cupon. Euroobligatiunea se emite de catre societatile comerciale in rindul bancilor din circuitul eurovalutelor, cu scopul de a dobindi lichiditati internationale concretizate in depozitele de eurovalute; se rascumpara de catre emitenti dupa o perioada de 10-15 ani.

Europiata
Piata de capitaluri internationale private, care scapa de sub controlul autoritatilor emitente(capitalurile circula in afara granitelor monedei nationale) si pe care se efectueaza depuneri bancare si se acorda credite(eurocredite) in eurovalute, indeosebi in eurodolari. In pofida numelui, europiata nu se limiteaza numai la Europa. Bancile care activeaza pe aceste piete se numesc eurobanci. Cele trei segmente ale europiata sunt:
- Piata eurovalutelor
- Piata eurocreditelor
- Piata euroobligatiunilor.
Europiata au doua intelesuri:
- In sens restrins, reprezinta adevarate piete pe care un numar de banci comerciale mobilizeaza si ofera fonduri lichide in valuta, altele decit monedele nationale emise in tarile unde isi au sediul. Prin aceste tranzactii pe europiata se formeaza in orice moment rata dobinzii pentru creditele in eurovalute.
- In sens larg, reprezinta suma totala de depozite si imprumuturi, pe diferite termene, exprimate in valuta care s-a acumulat in conturile tuturor eurobancilor.

Evaluare
Operatie de cuantificare, de masurare in expresie valorica, a resurselor materiale, a bunurilor create, a cheltuielilor de munca inmagazinate in produse sau in servicii prestate si a altor activitati economice.

Evaluator
In cadrul unei companii de asigurare a obligatiunilor municipale, este o persoana care analizeaza obligatiuni noi sau aflate in circulatie si determina daca acestea pot fi asigurate sau nu, precum si marimea primei in cazul in care se acorda asigurarea.

Evaziune fiscala
Act ilegal comis de contribuabili pentru a se sustrage de la plata impozitelor datorate bugetului public.

Eveniment asigurat
Eveniment pentru care se incheie contractul de asigurare cind acesta s-a produs. asiguratorul va plati suma asigurata beneficiarului politei.

Ex-distribuire
Se refera la o valoare mobiliara care se tranzactioneaza fara o anumita distribuire. Cumparatorul unui astfel de instrument financiar nu mai are dreptul sa primeasca distribuirea ce urmeaza sa fie facuta.

Ex-drepturi
Se refera la actiunile unei companii care se tranzactioneaza fara a da investitorilor dreptul de a cumpara actiuni noi cu un discont fata de pretul pietei. Datorita faptului ca noile actiuni sunt vandute detinatorilor de drepturi sub pretul pietei, drepturile au valoare. Aceste drepturi, denumite si drepturi de preemptiune, sunt calificate drept valori mobiliare. Ele sunt distribuite pana la o anumita data, dupa care se tranzactioneaza separat de actiunea respectiva pe o piata organizata si reglementata.

Ex-garantii
Se refera la o actiune al carei cumparator nu mai are dreptul la garantiile ce urmeaza sa fie distribuite actionarilor.


Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.