Consultant Fiscal

In ziua de azi efortul intelectual depus pentru a stabili valoarea impozitului este mai mare decat efortul intelectual depus pentru obtinerea venitului. - Alfred E. Neuman
Edward Murphy despre Cautare

Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta.

Articole
Agentii Fiscale Nationale sau ...
  Mai jos gasiti lista agentiilor fiscale nationale sau a institutiilor si...

Organizatii Fiscale Internatio...
    Organisation for Economic Cooperation and Dev...

Directii Generale ale Finantel...
  Directia Generala a Finantelor Publice Arad htt...

Directiva 2006/123/CE a Parlam...
  Adoptarea Directivei Servicii reprezintă un pas esenţial pentru dezvol...

Directiva 2004/18/CE a Parlame...
privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții pub...

Regulamentul (CE) NR. 312/2009...
  din 16 aprilie 2009 de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 2454/93 de...

Directiva 2006/112/CE a Consil...
privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată   din 28 noiembrie...

Regulamentul Consiliului(CE) n...
  de modificare temporară a Regulamentului (CEE) nr. 218/92 privind coope...

Codul Fiscal al Romaniei
din 22/12/2003Versiune actualizata la data de 01/01/2009   Varianta actua...

Codul de Procedura Fiscala
  ORDONANTA nr. 92 din 24 decembrie 2003 (**republicata**) (*actualizata*)...

Definitii - Fanion, FED, Fenomen economic, Fezabilitate, Fiabilitate, Fideisiune, Fiduciar, Filiala, Finantare, Finantare nerambursabila

Fanion
In analiza tehnica, model grafic aproximativ triunghiular al pretului unei actiuni, cu varful orientat spre dreapta. Fanioanele nu indica un trend clar deoarece actiunea poate creste sau scadea chiar in apropierea varfului.

FED
Federal Reserve System - ansamblu de institutii care isi asuma in Statele Unite functiile de banca centrala.

Fenomen economic
Reprezinta forme de manifestare la suprafata societatii a activitatilor economice, care sunt si pot fi cunoscute de oameni, in mod direct (ex. productia , vinzarea, cumpararea).

Fezabilitate
Cuvintul se intilneste in expresia “studii de fezabilitate”, adica: studii asupra posibilitatilor tehnice de executie precum si asupra rentabilitatii unui proiect.

Fiabilitate
Latura a cantitatii, care arata capacitatea unui produs(mijloc de munca sau bun de consum de folosinta indelungata) sau sistem(de conducere, de marketing etc.) de a-si indeplini in conditii specificate, o perioada cit mai indelungata de timp functiile pentru care a fost conceput, cu performantele prescrise, sau cit mai aproape de acestea si fara difectiuni(erori), sau cu defectiuni minime si suportabile din punct de vedere economic.

Fideisiune
Contract prin care o persoana se angajeaza in fata creditorului sa execute obligatia debitorului in cazul cind acesta nu ar executa-o el insusi in termenul stabilit.

Fiduciar
Persoana fizica (de exemplu, administratorul unui Cont de investitii) sau companie (de exemplu, o banca) careia i se incredinteaza spre administrare activele unui beneficiar. Responsabilitatea principala a unui fiduciar este sa actioneze in interesul beneficiarului atunci cand pastreaza, investeste sau utilizeaza intr-un alt mod activele acestuia. Majoritatea statelor americane au legi cu privire la ce poate si ce nu poate face un fiduciar cu activele beneficiarului. De exemplu, este ilegal ca un fiduciar sa investeasca banii pentru castigul lui personal.

Filiala
Unitate aparte, juridic dependenta de banca(in unele tari – independenta juridic), ce desfasoara toate tipurile de activitati sau unele din ele.

Finantare
Operatie de punere la dispozitia persoanelor juridice sau fizice a unor fonduri banesti din anumite resurse si in conditii bine determinate pentru scopuri precise si cu titlu nerambursabil.

Finantare nerambursabila
Suma acordata cu titlu nerambursabil in scopul desfasurarii anumitor activitati din cadrul unui proiect agreat de finantator.


Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.